Over JUNCTION

About

About

Vandaag is vandaag. Vandaag is morgen niet. Elke dag anders.

Verandering is van alle tijden. Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Ook dat we nu in een tijd leven waarin de wereld werkelijk exponentieel verandert. Gedreven door technologie en data wordt ons leven in rap tempo steeds digitaler, mobieler, meer verbonden en geautomatiseerd. Eerst lijkt het nog wat te kabbelen, als een beekje, tot plotseling de stroomversnelling komt.

Duik maar eens wat dieper in big data, robotisering, internet of things, artificiële intelligentie of virtuele werkelijkheden. Je weet soms echt niet waar je kijken moet. Kijk voorbij de technologie en je ziet mensenwerk. Werk van mensen zoals jij en ik, die leven in de wereld van alledag. Waar emoties en puur menselijke kwaliteiten als intuïtie, verbeeldingskracht en creativiteit nog altijd het verschil kunnen maken.

En dat is precies waar JUNCTION Creative Group zich op richt. We vertrekken vanuit menselijke inzichten en putten uit onze creativiteit, empathie en inventiviteit om mensen in het hart te raken en hun leven makkelijker en aangenamer te maken. We beginnen niets zonder creatie. We barsten van de verbeelding. Het vermogen om ons voor te stellen wat iemand anders meemaakt of waar iemand anders naar verlangt ligt aan de basis van alles wat we doen. Met gespecialiseerde labels creëren we samen met onze opdrachtgevers en specialisten uit ons netwerk opvallend slimme marketing-communicatie oplossingen.

One mission, one team. Samen met klanten nadenken over het nu. Om het succes van morgen te garanderen. Elke dag opnieuw. Het kolkt van de ideeën. Zo creëren we stroomversnelling.

History

JUNCTION Creative Group is voortgekomen uit VosLibert communicatie en heeft een historie die teruggaat naar het jaar 1992.
De grondleggers, Johan Vos en Godert Libert, concentreerden zich in het prille begin op actiegerichte communicatie in Food en Retail.

Met de komst van Herwig Smits en Sander Renkema eind jaren 90, werd een nieuwe weg ingeslagen rondom een viertal kennisgebieden; Food, Health & Care, Home & Garden en Insurance & Finance. Johan en Godert namen begin 2000 afscheid, de communicatiegroep groeide verder door naar een omzet boven de 5 miljoen met ruim 30 medewerkers.

In 2011 behaalden we een finaleplaats in de verkiezing Friese onderneming van het jaar. We konden vooral imponeren door onze introductie van ChannelUp en de unieke kennis op het gebied van trade- en shoppercommunicatie. De aanzuigende werking voor creatief talent, door de vele mooie merken die inmiddels de weg naar ons bureau hadden gevonden, werd als zeer
onderscheidend ervaren.

In 2015 is de propositie van VosLibert merk & activatie aangescherpt en omgedoopt tot JUNCTION; een integratie van creativiteit, media en technologie. Krachtige communicatieoplossingen die we vooral gezamenlijk met klanten en partners ontwikkelen. Waar energie samenstroomt kolkt het van de ideeën!

Op dit moment bestaat het team van de gehele JUNCTION Creative Group uit ruim 30 collega’s met de juiste creatieve communicatie DNA. We opereren ondertussen vanuit Leeuwarden, Amsterdam (Spaces) en Groningen (Mediacentrale). Onderling lopen de processen dan ook gesmeerd, of de focus nu ligt op de trade & shoppercommunicatie van ChannelUp, de precisie van onze packaging engineers binnen Pack Positive of de vernieuwende aanpak van JUNCTION.

Structure

JUNCTION Creative Group is gedeeld eigendom van Herwig Smits en Sander Renkema.

Onder de groep vallen de B.V.’s; JUNCTION, ChannelUp en Pack Positive. Het vastgoed is in eigen beheer en ondergebracht in een aparte BV.

 

Strategy

Binnen de JUNCTION Creative Group hebben we een groeistrategie geformuleerd. Deze strategie kent 5 pijlers:

1. Groeien door ons verder te specialiseren op creatief & technologisch gebied

2. Door productontwikkeling binnen de labels

3. Door een internationale blik te hebben en zodoende kennis te vergaren

4. Door onze krachten te bundelen mét die van onze opdrachtgevers

5. Door ons netwerk open te stellen en samen te werken met specialisten op deelgebieden